19.8.10

music, music, i love music.


Altijd ben ik op zoek naar nieuwe, onbekende artiesten en liedjes. Artiesten waar ik nog nooit van heb gehoord, liedjes waar ik de tekst (nog) niet van kan meezingen. En dan een leuk liedje ontdekken, vervolgens zoeken naar nog meer nummers van de artiest en alles geweldig te blijken vinden. Ja, dat is toch echt wel het leukste.

Ik houd vooral van rustige nummers, een beetje in de stijl van jazz. John Mayer, Corinne Bailey Rae, Micheal Bulblé en Norah Jones bijvoorbeeld. Omdat ik vaak nogal druk ben en aan 999  dingen tegelijk denk, is het heel fijn als je aan het eind van een drukke dag, je lekker terug kan trekken en naar muziek te luisteren. Mijn iPod is niet voor niets een van mijn beste vrienden. Maar ook af en toe een lekker dansnummer kan ik erg op prijs stellen. Een nummer waar op je even alles eruit kan gooien. Bij dat soort nummers heb ik niet echt vaste artiesten, nee. Het liedje hoeft alleen maar een lekkere beat te hebben, en ik ben verkocht.

Mijn muziek vind ik vooral op MTV.  Gek genoeg vind ik bijna alle liedjes die ze in een van de muziekprogramma’s hebben, leuk. Dat is echt mijn soort muziek. Ik kijk ’s ochtends vooral naar Rewind en MTV’s Breakfast Club. En Top 11 at 11 is ook leuk, leuk voor in het weekend.
De Nederlanders hier weten natuurlijk dat wij in Nederland nog een muziekzender hebben, TMF. Maar  ik weet het niet zo met TMF. Alle muziek daar is zo… nieuw. Alle nieuwe ‘hits’. Hmm… over die hits ben ik er nog niet over uit. Begrijp me niet verkeerd, er zitten echt wel eens leuke nummers bij hoor. Maar eigenlijk al die zangers en zangeressen zijn heel erg beroemd, en ik heb vaak het idee dat hun nummers alleen maar fantastisch zijn omdat zij beroemd zijn. Tja, maar zo werkt het natuurlijk niet.
En ik vind TMF  een beetje ordinair. Sorry, guys! Ik vind MTV toch net wat leuker (ja, hallo, wat zouden wij moeten zonder The Hills?).
Verder kijk ik vaak bij vriendinnen op hun iPod, daar vind ik altijd wel een nummer dat ik ook wel leuk vind. Vooral bij vriendin L, zij en ik hebben echt dezelfde muzieksmaak; lekker makkelijk dus!

Misschien ben ik ook een beetje eigenwijs, de liedjes die anderen leuk vinden, vind ik wat minder. Of ik ben een beetje gek. Maar ach, als iedereen van hetzelfde zou houden, zou de wereld er toch wel saai uitzien!

xoxo.

3 opmerkingen:

 1. Hihi, we hebben ongeveer dezelfde muziek smaak. Volgens mij is dit echt je passie.

  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp je lieffie :)

  Je krijgt btw een award van me haha!
  Om de award te bekijken:

  http://fashion-fool.blogspot.com/2010/08/blog-award.html

  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt nieuwe muziek zul je niet zo makkelijk vinden op TMF/MTV, denk ik! Last.fm is heeel handig als je nieuwe muziek zoekt in hetzelfde genre, je voert gewoon in wat je leuk vindt, en die zoekt er artiesten bij die er op lijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen